Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΓΥΡΙΣΑΜΕ Νο 2!!!

ας συνεχισουμε την βολτα μας να δουμε και αλλες φωτογραφιες!!!προιδοποιηση,θα ειναι μεγααααλη αναρτηση!!!αν βαρεθιτε δεν φταιω!χιχιχι


σε ολο το νησι,και σε διαφορα σημεια ειχαν τοποθετισει μικρα αγαλματα της θεας Αφροδιτης

   προς χαρα μου και μεγαλη εκπληξη μου,σε μια γωνια ειχαν τοποθετισει ενα παλιο ξυλινο καρο σε πολυ καλη κατασταση!απο οτι μου ειπαν,ειναι 70 χρονων!!!

 ειδαμε και στολη χανουμησας ραμμενη στο χερι με μεταξωτο υφασμα,μπορω να πω οτι οσο ομορφο ηταν,η τιμη της σε εδιωχνε μακρια!
 πραγματικα ομορφο μερος
ας παμε τωρα να δουμε εναν χωρο που ειχαν διαμορφωσει,το λεγομενο αγροτοσπιτο
και αυτα επισεις πολυ παλια!


στον ιδιο χωρο φιλοξενει μια γραφομηχανη
αλλα και ενα ξυλογλυπτο μυστικο δειπνο!!!





μηπως να σας αφησω για σημερα να ξεκουραστιτε η να συνεχισουμε την βολτα μας;;;

 για χαρη της χαρας 
θα συνεχισουμε την βολτα!!!!για παμε προς την λευκωσια,να δουμε λιγο απ την πολη....

οι δρομοι...πεντακαθαροι!!!!!

 οι κιτρινες λοριδες στον δρομο ειναι αποκλειστικα για..........ποδηλατα!!!


ομως δεν σταματισαν εκει....εγκαινιασαν και αλλο ποδηλατοδρομο που περναει μεσα απο μια μικρη οαση!




 το ομορφο ειναι οτι οπου γυρνουσες το κεφαλι υπηρχε πρασινο!!!και ας ειχαν ελειψη νερου!!!ομορφα κτιρια,με γκαζον,δεντρακια....
ακομη και σε αποσταση αναπνοης απ το προεδρικο μεγαρο υπηρχε οργανωμενη παιδικη χαρα!





αυτο που μου εκανε εντυπωση ομως ειναι.....

ναι!!!!!η κολωνα!!!!!γιατι αν κοιταξετε προσεχτικα πανω της εχει.....

λουλουδια!!!!!!!!σε καθε κολονα ειχε λουλουδια!!!!!


οπως καταλαβενετε οι φωτογραφιες ειναι πααααααρα πολλες!!!!γι αυτο θα.............




συνεχισουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

επισκεφτικαμε την εκκλησια των αγιων ομολογητων




επισκευτικαμε επισης και τα κατεχομενα,δυστιχως ομως τα περισσοτερα αξιοθεατα ηταν κλειστα,τα μαγαζια κλειστα..εχουν περιεργο ωραριο εκει....παρολα αυτα τραβηξαμε λιγες φωτογραφιες




το μονο που με στεναχωρουσε ηταν οτι βραδυαζει νωρις,τι εννοω; οι παρακατω φωτο ειναι τραβηγμενες στις 20:30!!! και 20:00 αντιστοιχα!!!!!





στην παραλια δεν πηρα φωτογραφικη μηχανη,η αληθεια ειναι οτι φοβομουν μηπως και την χαλασω μηπως μου την κλεψουν,και πολυ κακως εκανα!!!διοτι πατησα ενα μεγαλο αγκαθοτο καβουρι!!την ωρα που εβγενα απ την θαλασσα!τρομαξαν και κατι γριουλες που με ειδαν να αιμοραγει το ποδι και δεν εμπεναν στην θαλασσα!!την επομενη πηγαμε αγια ναπα,δεν εβγαλα φωτο δυστηχως γιατι αλλου ειχαμε κανονισει να παμε και αλλου βρεθηκαμε!
τελευταια μερα ομως μπορεσα και κατωρθωσα να βγαλω μια φωτογραφια με φοντο την θαλασσα και τον μικρο μου να παιζει με το μπεκ!
 αυτη ηταν η βολτα που μπορεσα να σας προσφερω,την επομενη φορα που θα παω καπου υποσχομαι να βγαλω πολυ περισσοτερες φωτογραφιες,ωστε να δειτε ολα οσα βλεπουν τα ματια μου.
φιλια σε ολους!




4 σχόλια:

  1. Φιλλίτσα Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, που μου έκανες τη χάρη της ξενάγησης. Την Κύπρο την είχαμε επισκεφθεί υπηρεσιακά για 1 μέρα (τέλος κρουαζιέρας)το 1986 θυμάμαι ελάχιστα.Πάντως δε ξεχνώ την πράσινη γραμμή...εφιαλτικό! Θυμάμαι ακόμα μου έκανε εντύπωση ο Ευρωπαϊσμός της Λευκωσίας!!!
    Ελπίζω μια και το αγόρι μου θα υπηρετήσει τουλάχιστον 6 μήνες εκεί να την επισκεφθώ, γι αρχή μου ξαναθύμησες ένα όμορφο και πολύπαθο Τόπο! Νάσαι καλά!!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου αγαπητή Φιλίτσα! Χαίρομαι πολύ που αποφασίσετε να κάνετε καλοκαιρινές διακοπές εδώ στην Κύπρο και ακόμα πιο πολύ που περάσατε όμορφα! Όντως εδώ στην Κύπρο κάνει πάρα πολύ ζέστη και νυχτώνει και γρήγορα. Πήγατε σε ωραία μέρη, για να φανταστείς εγώ που είμαι από Κύπρο σε μερικά δεν πήγα χεχεχε. Στην Αγία Νάπα πρέπει να περάσατε πολύ ωραία μιας και είναι τουριστικός προορισμός! Στην Λεμεσό πήγατε καθόλου? Έχει πολύ ωραίες θάλασσες! Καλή συνέχεια σου εύχομαι και η Κύπρος σας ξαναπεριμένει :) Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hello Fillitsa,
    A beautiful area! Am glad that you had a nice time. Love to see the antiques and that costume is lovely!Be sure to sign up for my giveaway!
    Many hugs and kisses, conny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σίγουρη ότι περάσατε υπέροχα.....περιμάνουμε και το τρίτο μέροα για να ζηλέψουμε ακόμα περισσότερο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή